Motovun Downtown

Foto: 

Ulicama drevnog gradića Motovuna održao se prvi urbani biciklistički spust „Motovun Downtown 2014“ na kojem su nastupila 54 natjecatelja iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Unatoč prvoj godini održavanja utrke, downtown je privukao mnoge natjecatelje te veliki broj znatiželjnih gledatelja.

Adrenalinski postavljena staza od samog srca grada pa sve do podnožja mamila je vriskove i navijanje svih posjetitelja. Cilj je bio na školskom igralištu podno drevnog gradića gdje je natjecatelje čekala posebno atraktivna i zanimljiva rampa na kojoj su pokazivali svoje iznimne vještine.

Osim uskih, kamenitih uličica, oštrih zavoja te skokova, bila je tu i jedna rampa – nadvožnjak preko koje su natjecatelji prelazili cestu. Na stazi dugoj 1100 metara, downhileri su pokazali svu svoju brzinu i hrabrost u kategorijama ELITE men, ELITE women, junior men, master men te u klasi rekreativaca.

Najbrži te ujedno i ukupni pobjednik je Slovenac Nejc Rutar sa vremenom 2:04:062 što je trenutni rekord u Motovunu. Za njim su bili Aleš Virtić, Marko Šišović, Boštjan Wolf i Santo Tessari. Uistinu i žene su pokazale veliku spretnost i brzinu te se poredale na postolje ovim redom: Dubravka Družeta, Andrea Radačić te Marija Subotić.

Najspretniji i najbrži u junior kategoriji bio je Matteo Primožić, dok u klasi rekreativaca pobjedu je odnio Tomaž Legiša, nakon kojeg su slijedili Saša Tajč i Mišel Buršić.

Tri najbrža po kategorijama dobili su medalju za kup Hrvatske, dok su kipić Motovun Downtowna i novčane nagrade u ukupnom fondu 8.600,00 kuna bile su rezervirane za pet najbržih muških u ELITE men i tri najbolje žene u ELITE women kategoriji.

Za organizaciju natjecanja zaslužna je Udruga Mladih Motovun, dok pokroviteljstvo ide Općini Motovun i njenoj Turističkoj Zajednici.

Među sponzorima nalazi se i Hotel Kaštel koji je za suce natjecanja osigurao ručak u svom Restoranu 'Palladio'  hotela Kaštel na samom vrhu Motovuna, Trgu Andrea Antico.

Kontaktirajte nas

Izdvojena aktualna ponuda

14.-17.04.2017.
od 850,00 kn/osobi
01.04.-31.05.2017.
od 900,00 kn/osobi
24.03.-30.04.2017. (osim 14.-17.04.2017.)
od 680,00 kn/osobi