Održan Festival terana i tartufa (TETA)

Foto: 

Tartufi su zbog svoje kvalitete oduvijek bili vrlo cijenjeni. I iako se stručnjaci i vrsni poznavaoci gastronomije ne mogu složiti da li je tartuf začin ili namirnica, svi se slažu oko činjenice da je tartuf vrhunska delikatesa.

Kao takav, svakako zaslužuje niz manifestacija organiziranih u njegovu čast prilikom kojih se posjetiteljima prezentiraju tipična jela s tartufima. Isto tako, za one koji žele saznati više o kralju među gljivama, takav tip manifestacija predstavlja veliki izvor informacija pa tako posjetitelji mogu saznati na koji se način odvija potraga za tartufima, koje vrste tartufa postoje te u kojim gastronomskim kombinacijama pokazuje svoja najbolja svojstva.

Upravo je s tim ciljem, 9. studenoga 2013. po četvrti put u Motovunu održana TETA – Festival terana i tartufa koji se održao u sklopu Dana tartufa u Istri koji su trajali od 7.-9. studenog 2013. Program ove manifestacije je započeo gastro-showom na kojem su se pripremala jela s tartufima, a sam gastro-show je bio popraćen cocktail-showom čija je svrha bila promocija koktela na bazi terana i tartufa.

Na izložbi je sudjelovalo 15 proizvođača terana i 4 tartufara pa su posjetitelji imali priliku i kupiti prezentirane proizvode. Uz samu prezentaciju jela i pića na bazi terana i tartufa, u sklopu manifestacije u Motovunu se održao i prigodni glazbeni program, kao i nagradna igra za posjetitelje festivala.

Pobjednik Festivala terana i tartufa je teran mladog vinara Robija Bertoše iz Kaldira (Vina Bertoša), dok su nešto manje bodova od pobjednika prikupili teran Klaudija Tomaza (Vina Tomaz) i Livija Benvenutija (Vina Benvenuti).

Kontaktirajte nas

Izdvojena aktualna ponuda

14.-17.04.2017.
od 850,00 kn/osobi
01.04.-31.05.2017.
od 900,00 kn/osobi
24.03.-30.04.2017. (osim 14.-17.04.2017.)
od 680,00 kn/osobi