Parenzana Magic - Pljačka vlaka

Foto: 

Dana 25.05. održan je prvi u nizu događaja Parenzana Magic u organizaciji projektnog partnera Općine Motovun. Bogatim programom i interaktivnim glumačkim nastupom informiralo se posjetitelje o značaju, ulozi i važnosti Parenzane te dočaralo prometovanje vlaka u 20. stoljeću.

Posjetitelji su se sastali u Vižinadi te u 10 sati krenuli prema Rakotulama. Tokom četrdesetpetominutne vožnje posjetitelje je animirala glumačka grupa Istra Inspirita pod vodstvom Petre Blašković upoznajući ih sa starim istarskim običajima i kulturom. Bilo je tu štriga i štriguna te priča i ščorica. U Rakotulama je također poslužena marenda s tradicionalnom istarskom hranom.

Tijekom završne faze vožnje do Motovuna, u tunelu podno istog posjetitelje su iznenadili pljačkaši vlaka koji nisu bili neuobičajeni ni tokom stvarnog prometovanja Parenzanom. Tijekom tog trosatnog događaja  posjetitelji su aktivno sudjelovali u stvaranju zabavnog i poučnog doživljaja, potaknuti pjesmom i humorističnim performansom izvođača.

Za organizaciju događaja bila je zadužena Udruga Istra Inspirit koja već nekoliko godina uspješno djeluje u organizaciji kulturno – turističkih manifestacija kojima je cilj prezentirati povijesne, kulturne i gastronomske posebnosti Istre, a koja je odnedavno pod svoju ruku također uzela promociju povijesti Parenzane.

Osim posebnih programa kao što je ova inscenirana pljačka vlaka, svakodnevno se održava i redovita turistička vožnja pod projektom Parenzana Train u sklopu kojeg se osim same vožnje vlakom može uživati u degustaciji tipičnih Istarskih proizvoda te toplom obroku u tri slijeda u Restoranu „Palladio“ Hotela Kaštelu Motovunu.

Kontaktirajte nas

Izdvojena aktualna ponuda

14.-17.04.2017.
od 850,00 kn/osobi
01.04.-31.05.2017.
od 900,00 kn/osobi
24.03.-30.04.2017. (osim 14.-17.04.2017.)
od 680,00 kn/osobi